Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

V obci Brehy sa ukončili najnutnejšie práce, cesty sú opäť prejazdné

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Najnutnejšie veci sú teda odstránené, v obci je plne obnovená aj dodávka elektrickej energie. Kanály v obci sú však stále plné vody.

Brehy 31. marca (TASR) - V obci sa momentálne ukončili najnutnejšie práce. Hasiči vyčistili priepusty pod cestami, z miestnych vozoviek a štátnej cesty bola odstránená aj nánosová zemina, kamenie a drevo. Pre TASR to uviedol starosta obce Brehy Juraj Tencer s tým, že spomínané cesty sú síce stále čiastočne špinavé, ale už prejazdné.

"Najnutnejšie veci sú teda odstránené, v obci je plne obnovená aj dodávka elektrickej energie. Kanály v obci sú však stále plné vody," informoval o aktuálnej situácii v obci Tencer.

Voda zo svahov zaplavila v obci aj záhrady, garáže a hospodárske budovy. "Prakticky k zaplaveniu rodinných domov nedošlo, takže obyvateľstvo nebolo ohrozené," doplnil Tencer.

Ako upozornil na záver starosta obce, hrozba kalamitnej situácie tu naďalej trvá, keďže časť zeminy a kamenia ostala v rokline. "Ak prídu znova prívalové dažde, hrozí, že opäť dôjde k zosuvu," uzavrel.