Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Obec hľadá remeselníkov aj umelcov na pomoc hradu Krásna Hôrka

Hrad Krásna Hôrka po požiari. Foto: TASR/František Iván

Tí, ktorí majú záujem poskytnúť finančný dar, môžu posielať príspevky v ľubovoľnej výške na účet Slovenského národného múzea (vedený v Štátnej pokladnici): 7000 443 743/8180.

Krásnohorské Podhradie 15. marca (TASR) - Obec Krásnohorské Podhradie zabezpečuje v súvislosti so zničeným hradom Krásna Hôrka primerané ošetrenie vystavených exponátov a ich uskladnenie do depozitov Slovenského národného múzea. Zároveň eviduje snahu ľudí pomôcť pri obnove hradu, ktorý postihol požiar. Dnes zverejnila telefónne číslo a emaily, na ktorých sa možno dozvedieť o možnosti pomoci, ako aj postupoch prác.

"Konkrétnu formu pomoci adresujte na emaily helpforkrasnahorka@gmail.com a pomockrasnejhorke@gmail.com. Na všetky budeme odpovedať a postúpime ich kompetentným organizáciám, ktoré zabezpečia obnovu hradu," odkazuje obec v stanovisku, ktoré dnes TASR poskytol zástupca starostu Štefan Kún. Na uvedené emaily možno adresovať všetky žiadosti o informácie a otázky.

Obec uvíta aj pomoc tých, ktorí majú remeselné skúsenosti."Prosíme aj divadlá a hudobníkov ochotných pomôcť pri podpore, pri uskutočnení charitatívneho kultúrneho podujatia, aby nás kontaktovali na telefónnom čísle +421 944 111 079," žiada ďalej obec. Kontaktný pracovník poskytne na uvedenom čísle informácie v troch jazykoch - slovenskom, maďarskom i anglickom, bude prijímať ponuky, evidovať navrhované spôsoby pomoci i zaznamenávať kontaktné údaje.

Tí, ktorí majú záujem poskytnúť finančný dar, môžu posielať príspevky v ľubovoľnej výške na účet Slovenského národného múzea (vedený v Štátnej pokladnici): 7000 443 743/8180 priamo, poštovými poukážkami alebo prevodom z účtu prispievateľa.