Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Obec Otrhánky chce financovať chodníky či parkovisko z eurofondov

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Vyplýva to z oznámenia, ktoré obec uverejnila vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Otrhánky 8. februára (TASR) - Samospráva obce Otrhánky v okrese Bánovce nad Bebravou plánuje vybudovať chodníky, zástavku a záchytné parkovisko. Na dodávateľa prác už zrealizovala verejnú súťaž, investíciu chce financovať z fondov Európskej únie. Vyplýva to z oznámenia, ktoré obec uverejnila vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Dodávateľom prác má byť na základe výsledku verejnej súťaže Modest, s. r. o., so sídlom v Bánovciach nad Bebravou. Firma by mala práce zrealizovať za 72.932,19 eura bez dane z pridanej hodnoty (DPH), respektíve 87.518,62 eura s DPH. Samospráva pritom pôvodne predpokladala, že náklady na vybudovanie chodníkov, zástavky a záchytného parkoviska budú predstavovať 80.440,16 eura bez DPH.

Investíciu chce obec s asi 400 obyvateľmi financovať z Programu rozvoja vidieka 2014-2020, podopatrenia, ktoré sa týka podpory do vytvárania, zlepšovania a rozširovania všetkých druhov infraštruktúr malých rozmerov. Ako vyplýva zo zverejnenej zmluvy o dielo, ak obec nebude so svojou žiadosťou o nenávratný finančný príspevok úspešná, projekt sa realizovať nebude.