Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Za obrazovku na zimnom štadióne chce Poprad zaplatiť 108.000 eur

Na archívnej snímke zimný štadión v Poprade Foto: TASR/Oliver Ondráš

Ešte vlani samospráva mesta zvažovala kúpu novej obrazovky, ktorá by slúžila počas hokejových zápasov.

Poprad 26. februára (TASR) – Mesto Poprad chce tento rok zaobstarať zariadenie časomiery, videorozhodcu a veľkoplošnej obrazovky pre zimný štadión. Popradskí mestskí poslanci v stredu (24.2.) schválili na tento účel 108.000 eur.

Ešte vlani samospráva mesta zvažovala kúpu novej obrazovky, ktorá by slúžila počas hokejových zápasov. Vtedy na tento účel vyčlenila 90.000 eur, technické zariadenie sa však nepodarilo zakúpiť. Výdavky boli v roku 2016 navýšené o DPH. V minulosti hovorilo vedenie mesta o zakúpení nového zariadenia, nakoniec sa však vrátilo k možnosti odkúpenia veľkoplošnej obrazovky, ktorá sa momentálne na zimnom štadióne nachádza. Tá bola na štadión umiestnená ešte v čase, keď v meste pôsobil hokejový klub HC Lev Poprad. Ten však po roku svoje pôsobenie v meste skončil.

Vlastníkom obrazovky na zimnom štadióne je firma TRIK, s.r.o., ktorá v roku 2015 ponúkla možnosť obrazovku odkúpiť za 240.000 eur. Mestské zastupiteľstvo tento návrh nepodporilo. „Mesto sa v minulosti nezúčastnilo verejnej obchodnej súťaže na odkúpenie obrazovky, ktorá bola v tom čase v hodnote 450.000 eur. Odkúpila ho firma TRIK, s.r.o. Tá nám v súčasnosti ponúka na odkúpenú obrazovku aj záruku,“ uviedol počas zasadnutia mestského zastupiteľstva primátor Popradu Jozef Švagerko. Podotkol, že obrazovka je v dobrom stave.

Vedenie mesta plánuje vyhlásiť verejné obstarávanie na získanie súčasnej obrazovky na štadióne. Švagerko uviedol, že zatiaľ sa nevie, či je takýto krok vôbec možný, keďže ide o používané zariadenie. Pred samotným vyhlásením bude kontaktovať Úrad pre verejné obstarávanie.