Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Mladý Milan šoféroval v ťažkej opilosti, namerali mu vyše 3 promile

Ilustračné foto Foto: TASR

Nakoľko vozidlo prechádzalo počas jazdy z jedného jazdného pruhu do druhého, hliadka ho zákonným spôsobom za použitia svetelného a výstražného znamenia zastavila.

Bratislava 24. januára (TASR) - Polícia obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 25-ročného Milana H. Muž z okresu Ružomberok viedol v pondelok (23. 1.) večer v Senci motorové vozidlo v stave ťažkej opilosti.

Motorové vozidlo značky Mazda 3 s evidenčným číslom okresu Senec spozorovala policajná hliadka na Bodrockej ulici krátko pred 22.15 h. "Nakoľko vozidlo prechádzalo počas jazdy z jedného jazdného pruhu do druhého, hliadka ho zákonným spôsobom za použitia svetelného a výstražného znamenia zastavila," uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Policajti namerali v dychu muža muž 1,47 mg/l alkoholu, čo predstavuje hodnotu 3,06 promile. Ďalšia jazda mu umožnená nebola. Skončil v cele policajného zaistenia, pričom mu hrozí mu trest odňatia slobody až na jeden rok.

V tejto súvislosti polícia opäť upozornila, že alkohol v žiadnom prípade za volant nepatrí a na Slovensku platí tzv. nulová tolerancia. "Opäť apelujeme na vodičov, aby boli na cestách voči sebe ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili," doplnil Michal Szeiff.