Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Opitý mladík jazdil na cudzom aute

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na Popradskej ulici v Starej Ľubovni ho zastavila a kontrolovala policajná hliadka.

Stará Ľubovňa 9. februára (TASR) - Polícia obvinila 19-ročného mladíka zo Starej Ľubovne z trestného činu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Ako TASR informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, ak sa obvinenému mužovi preukáže vina, hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky.

Obvinený v nedeľu (7. 2.) podvečer v mieste bydliska od 46-ročného muža prevzal zväzok kľúčov s cieľom vybrať mlieko z motorového vozidla. „Na tomto zväzku bol aj kľúč od druhého osobného motorového vozidla značky Škoda Fabia, ktoré bolo zaparkované na ceste pred rodinným domom. Mladík toto vozidlo kľúčom odomkol, sadol doň a bez vedomia či súhlasu majiteľa auta s ním jazdil,“ uviedla hovorkyňa.

Ako ďalej ozrejmila, na Popradskej ulici v Starej Ľubovni ho zastavila a kontrolovala policajná hliadka. Zistila, že nie je držiteľom vodičského preukazu a vozidlo riadil pod vplyvom alkoholu, konkrétne s 0,6 promile. Následne ho policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Ligdayová dodala, že poverený príslušník spracoval podnet na podanie obžaloby.