Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Mladík naviedol priateľku,aby svojej babke zamenila peniaze za falošné

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obvinená z bytu príbuznej odcudzila obálky s hotovosťou vyše 5.300 eur, ktoré skopírovala na tlačiarni. Potom ich zamenili za pravé, dali do obálok a žena ich odniesla späť do bytu svojej príbuznej.

Michalovce 25. apríla (TASR) - Polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov, zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody dve osoby z Michalovského okresu.

Ako dnes informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, obvinený 27-ročný muž, toho času v ústave na výkon väzby v inej trestnej veci, naviedol svoju 22-ročnú družku vo februári minulého roka, aby odcudzila svojej starej mame (70) peniaze a zamenila ich za falošné.

Obvinená z bytu príbuznej odcudzila obálky s finančnou hotovosťou viac ako 5.300 eur, ktoré skopírovala na tlačiarni. Následne ich zamenili za pravé, uložili do obálok a žena ich odniesla späť do bytu svojej príbuznej.

"Poškodená 70-ročná dôchodkyňa neskôr predložila časť peňazí na pošte, kde jej pracovníčka oznámila, že bankovky sú falošné. Túto skutočnosť, že ide o falzifikáty, potvrdila aj Národná banka Slovenska, kde boli zaistené bankovky zaslané na skúmanie," vysvetlila hovorkyňa s tým, že obvinená žena je stíhaná na slobode.

Za tieto skutky hrozí obom v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.