Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Obvinili Kamilu podozrivú z nahlásenia bomby v závode Volkswagen

Na archívnej snímke vstupná brána do podniku VW Slovakia v Bratislave. Foto: FOTO TASR - Michal Svítok

Výbušný systém policajti v závode nenašli, podozrivú ženu vyšetrovateľ obvinil z trestného činu šírenia poplašnej správy. V prípade preukázania viny jej hrozí až päťročné väzenie.

Bratislava 13. júla (TASR) - Bombu v závode Volkswagen mala podľa polície nahlásiť 36-ročná Kamila N. z Bratislavy. Výbušný systém policajti v závode nenašli, podozrivú ženu vyšetrovateľ obvinil z trestného činu šírenia poplašnej správy. V prípade preukázania viny jej hrozí až päťročné väzenie. Informoval o tom dnes bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Pripomenul, že v utorok 11. júla polícia prijala oznámenie o údajnom umiestnení výbušného systému v jednej z budov výrobnej haly automobilovej spoločnosti na ulici J. Jonáša v Bratislave. Polícia to preverila, bombu nenašla. Na to vypátrala Bratislavčanku, ktorá je podozrivá zo šírenia poplašnej správy, a vyšetrovateľ ju obvinil.

"Nakoľko obvinená svojím úmyselným konaním naplnila skutkovú podstatu trestného činu šírenia poplašnej správy, za uvedené konanie jej v súlade s ustanoveniami trestného zákona hrozí trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov," uviedol Szeiff s tým, že obvinená je stíhaná na slobode.