Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Pezinku pribudli desiatky domov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Bratislava 2. septembra (TASR) – V obci Šenkvice v okrese Pezinok by malo v krátkom čase vyrásť 30 rodinných domov.

Bratislava 2. septembra (TASR) – V obci Šenkvice v okrese Pezinok by malo v krátkom čase vyrásť 30 rodinných domov, ktoré rozšíria existujúcu výstavbu v lokalite Obytná zóna Šenkvice – Pezinská – Trlinská. Zámer investora je už predmetom posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).

Nová obytná zóna bude po dostavbe ďalších troch desiatok rodinných domov pozostávať celkovo zo 73 rodinných domov a jedného objektu občianskej vybavenosti. Riešené územie sa nachádza na ploche 20.074 štvorcových metrov (m2), celková plocha obytnej zóny je 52.792 m2. K dispozícii by malo byť dohromady 178 parkovacích miest.

"Potreba nových obytných zón typu navrhovanej činnosti vyplýva zo snahy vysťahovať sa za lepším, kvalitnejším bývaním smerom von z mesta, bližšie k prírode, na vidiek. Daná lokalita je vhodná pre navrhnutú výstavbu najmä svojimi prírodnými podmienkami, možnosťami vybudovania dostatočnej infraštruktúry a dobrým dopravným napojením na Bratislavu," uvádza navrhovateľ Martin Trubač v zámere.

Výstavba by sa mala začať ešte tento rok a jej ukončenie je naplánované na rok 2016. Predpokladané investičné náklady sú vo výške 1,7 milióna eur.