Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Obytný súbor vo Veľkých Levároch ubytuje takmer 600 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť Levarky predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Bratislava 26. marca (TASR) – Ponuka bývania v obci Veľké Leváre v okrese Malacky sa rozšíri o nový obytný súbor. Priniesť by mal 95 samostatných rodinných domov a 24 dvojdomov spolu pre takmer 600 obyvateľov. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť Levarky predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

„Na ploche navrhovanej činnosti sa plánuje realizovať súbor 95 samostatne stojacich rodinných domov a 24 rodinných domov riešených ako dvojdomy s prislúchajúcou dopravnou sieťou, parkovacími miestami a zeleňou,“ uvádza sa v zámere.

Riešené územie sa nachádza južne od urbanizovaného územia obce na nezastavanej, nevyužívanej ploche rovinatého charakteru. Projekt by mal vzniknúť na pozemku s rozlohou 87.038 štvorcových metrov (m2). Zo severu je ohraničený poľnou cestou pri Zámockom kanáli, z východu pozemkom trvalých trávnatých porastov, z juhovýchodu poľnou cestou a zo západu koridorom cesty prvej triedy.

Pozemky pod samotnými rodinnými domami budú mať od 437 do 882 m2. Samostatne stojace rodinné domy sú navrhnuté pre štyroch obyvateľov, celkovo by tak v nich mohlo nájsť domov 380 ľudí. Každý rodinný dom, ktorý je súčasťou dvojdomu, bude mať tri bytové jednotky pre troch obyvateľov, ubytovať sa tu tak bude môcť 216 ľudí.

Návrh počíta s vytvorením 301 parkovacích miest na povrchu terénu. Začiatok výstavby obytného súboru vo Veľkých Levároch je naplánovaný na budúci rok, ukončenie sa predpokladá v roku 2020. Celkové náklady stavby investor odhadol na 1,2 milióna eur.