Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Obyvatelia kysuckých obcí zostanú počas veľkej odstávky bez elektriny

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Plánované odstávky budú prebiehať až do začiatku augusta.


Klokočov 23. júla (TASR) - Obyvatelia kysuckých obcí Klokočov, Korňa, Staškov a Olešná zostanú v utorok 25. júla bez elektriny. Stredoslovenská energetika – Distribúcia (SSE-D) totiž v týchto obciach vykoná údržbu a rekonštrukciu vedenia. Plánované odstávky budú prebiehať až do začiatku augusta.

"Bez prúdu zostane dokopy o niečo viac ako 1000 odberných miest. Vypnutie elektriny naplánovala naša spoločnosť na 7.15 h. Ak pôjde všetko podľa plánu, odstávka by mala skončiť pred 18.30 h," informoval TASR hovorca SSE-D v Žiline Miroslav Gejdoš.

Plánované odstávky využije spoločnosť aj na nátery stožiarových transformátorov vo vypnutých úsekoch. Pracovníci údržby okrem toho odstránia nedostatky energetických zariadení, ktoré zistili počas pravidelných revízií. "Hlavným cieľom všetkých aktivít je zabezpečiť bezporuchovosť a bezpečnosť sústavy," doplnil.

"Urobíme všetko preto, aby sme čas nevyhnutného bezprúdia skrátili na minimum. Dotknutých odberateľov by sme však chceli požiadať o trpezlivosť a vhodnú prípravu na situáciu, aby predišli neželaným komplikáciám," upozornil Gejdoš.

Pripomenul, že každý odberateľ elektriny, ktorý chce byť vždy dopredu informovaný o plánovaných odstávkach, sa môže zaregistrovať na internetovej stránke SSE-D. Vďaka tejto službe ho bude spoločnosť kontaktovať vždy s dostatočným predstihom.