Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Obyvatelia Trnavy môžu opäť podávať žiadosti o dotácie

Ilustračná snímka Foto: TASR

Podľa platných kritérií každý žiadateľ môže predložiť v jednom roku maximálne dve žiadosti o dotáciu a ich účel sa nesmie zhodovať.

Senica/Trnava 12. januára (TASR) – Obyvatelia Trnavy môžu už opäť podávať na radnici svoje žiadosti o poskytnutie tohtoročných dotácií na podporu aktivít vo viacerých oblastiach. Do 16. februára musia na ňu doručiť vyplnené formuláre, žiadosti následne budú posudzovať jednotlivé komisie mestského zastupiteľstva.

Mesto Trnava vyhlásilo súťaž na získanie dotácií v roku 2018 na aktivity v oblastiach šport, mládež, výchova a vzdelávanie, záujmová umelecká činnosť a kultúrne aktivity, charita, zdravotne znevýhodnení, zdravie a drogová prevencia, ekológia, životné prostredie, adaptácia na zmeny klímy a prorodinne orientované mesto. Na tieto účely vyčlenila samospráva v rozpočte mesta 154.853 eur, čo je oproti vlaňajšku o 10.000 eur viac. Informoval o tom hovorca mesta Pavol Tomašovič. Dotácie schvaľuje podľa ich výšky primátor, mestská rada alebo zastupiteľstvo.

Podľa platných kritérií každý žiadateľ môže predložiť v jednom roku maximálne dve žiadosti o dotáciu a ich účel sa nesmie zhodovať. Žiadosti, ktoré nespĺňajú túto podmienku, budú zo súťaže vyradené. Dotáciu nemôže získať ani žiadateľ, ktorý v predchádzajúcom roku nedodržal podmienky poskytnutej dotácie.