Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Oddnes je k dispozícii 54 km Beskydsko-Javorníckej-bežeckej magistrály

Ilustračné foto Foto: TASR - Oliver Ondráš

Tradičný prechod magistrálou, ktorý pomyselne odštartuje bežkársku sezónu, čaká všetkých bežkárov v sobotu 20. februára.

Žilina 13. februára (TASR) - Milovníci bežeckého lyžovania majú od dnešného dňa k dispozícii ďalších 54 kilometrov bežeckej trasy. Využívať môžu čerstvo upravenú Beskydsko-Javornícku lyžiarsku bežeckú magistrálu, od Makova - Kasární až na Husarík.

"Ratrak bude stopu upravovať podľa potreby a informácie o tom, ako to na trase vyzerá, nájdu záujemcovia na našej webovej stránke. Z pohodlia domova si tak bežkári môžu jednoducho skontrolovať podmienky a rozhodnúť sa, či na bežky vyrazia, alebo nie," informoval predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár. Podľa jeho slov nájdu lyžiari na stránke www.zilinskazupa.sk informácie nielen z GPS zariadenia nainštalovaného na ratraku, ale tiež údaje o hĺbke snehu, teplote či prípadných prekážkach na trati. Informácie si môžu vyhľadať aj na Facebooku na stránke Beskydsko–Javornícka lyžiarska bežecká magistrála.

Na trase v osade Bielovci na Semeteši minulý rok umiestnili i webkameru, vďaka čomu sú k dispozícii zábery aktualizované každú hodinu. "Svoje komentáre a fotografie môžu kedykoľvek na web online pridávať i návštevníci magistrály. Žilinský kraj zabezpečí aj túto zimu úpravu trate tak, aby sa slovenská stopa stretla s tou českou na Kasárňach. Bežkársky zážitok si tak môžu športoví nadšenci vychutnať s prepojením oboch republík," dodal Blanár.

Tradičný prechod magistrálou, ktorý pomyselne odštartuje bežkársku sezónu, čaká všetkých bežkárov v sobotu 20. februára.