Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Okrem stromčeka zdobí Voznicu aj nadrozmerný adventný veniec

Adventné obdobie a prichádzajúce vianočné sviatky sa rozhodli vo Voznici (okres Žarnovica) pripomenúť? aj netradične veľkým adventným vencom v centre obce. Veniec so živej čečiny už na prvý pohľad zaujme svojím rozmerom, v priemere má totiž tri metre. Na snímke adventný veniec v obci Voznica 7. decembra 2016. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Veniec zo živej čečiny už na prvý pohľad zaujme svojím rozmerom, v priemere má totiž tri metre.


Voznica 7. decembra (TASR) - Adventné obdobie a prichádzajúce vianočné sviatky sa rozhodli vo Voznici (okres Žarnovica) pripomenúť aj netradične veľkým adventným vencom v centre obce. Veniec zo živej čečiny už na prvý pohľad zaujme svojím rozmerom, v priemere má totiž tri metre.

"Tento veniec máme v dedine už druhý rok. Bola to myšlienka dvoch poslankýň obecného zastupiteľstva, ktoré ho aj za pomoci rodinných príslušníkov zrealizovali," uviedol starosta Kamil Blaho.

Ako ďalej priblížil, ide o pevnú konštrukciu, ktorú mali po celý rok uloženú na obecnom úrade. Nechýba tradičná červená výzdoba a štyri plastové sviece, ktoré podľa Blahu vyrábali na mieru. V nich sú osadené žiarovky. Originálna výzdoba zaujala aj ďalšie obce. "Inštrukcie, ako ho vyrobiť, sme tento rok dávali aj do Tekovskej Breznice a Janovej Lehoty," dodal Blaho.

Prvú sviečku na adventnom venci rozsvietili v prvú adventnú nedeľu, každý týždeň k nej pribudne ďalšia. V dedine nechýba ani tradičný vianočný stromček, ktorý rozsvietili na sviatok sv. Mikuláša.