Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Počet okrskárov vo Vrakuni a P. Biskupiciach sa zvyšuje o dvoch

Ilustračné foto - Vrakuňa, Bratislava. Foto: Teraz.sk

Úlohou okrskára je predovšetkým dohliadať na verejný poriadok vo svojom rajóne.

Bratislava 15. mája (TASR) - Dohliadať na verejný poriadok v uliciach druhého bratislavského obvodu budú od 1. júna celkovo ôsmi okrskári. Po novom tak budú hliadky o jedného okrskára posilnené vo Vrakuni, kde budú úradovať dvaja okrskári, a v Podunajských Biskupiciach, kde budú územie mestskej časti kontrolovať traja okrskári. "Počet okrskárov zvyšujeme na základe podnetov a komunikácie so starostami a občanmi," povedala pre TASR hovorkyňa Mestskej polície Bratislava Ľubomíra Miklovičová.

Úlohou okrskára je predovšetkým dohliadať na verejný poriadok vo svojom rajóne. Kontrolujú napríklad dodržiavanie povinností majiteľov psov, zisťujú a evidujú prípadné čierne skládky a kontrolujú čistotu v okolí kontajnerových stojísk. V apríli a máji kontrolujú okrskári napr. aj to, či občania nepália na svojich záhradách odpad a neznečisťujú tak životné prostredie.

Na okrskovej stanici Ružinov tak bude od júna pôsobiť osem okrskárov: traja v Podunajských Biskupiciach, dvaja vo Vrakuni a po jednom v Trnávke, na Štrkovci a Mlynských Nivách. Počet príslušníkov mestskej polície zostáva rovnaký, teda 40. Mestská polícia však komunikuje s hlavným mestom o prípadnom zvýšení finančných prostriedkov. Tým by sa do budúcna mohol zvýšiť ako počet okrskárov, tak aj mestských policajtov.