Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Ondavská detská cyklotour odštartuje svoje prvé kolo

Ilustračná snímka. Foto: MediaMedia

Celkoví víťazi Ondavskej detskej cyklotour 2016 budú vyhlásení 5. augusta na Námestí SNP v Stropkove počas jarmočného programu.

Stropkov 26. júna (TASR) - Ondavská detská cyklotour dnes odštartuje svoje prvé kolo na ihrisku v stropkovskej mestskej časti Bokša o 17.00 h. Súťaž bude prebiehať v predpísaných kategóriách na horských bicykloch v teréne. Radnica o tom informuje na svojej webovej stránke.

Cyklotour je rozdelená do dvoch vekových kategórií. Preteká sa na horských bicykloch na uzavretom a prehľadne vyznačenom okruhu. Povinnou výbavou malých športovcov je cyklistická prilba. Organizátori zároveň odporúčajú súťažiacim mať pri sebe kartičku poistenca. V mladšej kategórii je vhodná prítomnosť zákonného zástupcu. Preteky sa uskutočňujú za každého počasia, v prípade extrémne nepriaznivého si usporiadateľ vyhradzuje právo na zmenu.

Každé z troch kôl, ktoré sa uskutočnia v priľahlých oblastiach mesta Stropkov, sa bude hodnotiť osobitne. Prví traja v každej kategórii budú odmenení vecnými cenami a diplomom. Celkoví víťazi Ondavskej detskej cyklotour 2016 budú vyhlásení 5. augusta na Námestí SNP v Stropkove počas jarmočného programu. Cieľom pretekov je podľa organizátorov propagácia cyklistiky a zmysluplné vyplnenie voľného času detí a mládeže.

Druhé kolo súťaže sa uskutoční 24. júla v chatárskej oblasti Šandal – Roveň.