Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Vyhlásili výzvu na udelenie značky Regionálny produkt Gemer-Malohont

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Caban

Regionálne značenie miestnych produktov je nielen spôsobom na podporu miestnej ekonomiky, ale aj prostriedkom na zachovanie a zdôraznenie charakteristických prvkov každého regiónu, priblížil Očkaik.

Revúca 26. septembra (TASR) - Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Gemer vyhlásila výzvu na predkladanie žiadostí o udelenie značky Regionálny produkt Gemer-Malohont. Výrobky a služby v cestovnom ruchu sa môžu o udelenie regionálneho označenia uchádzať do 30. septembra. TASR o tom za OOCR Gemer informoval koordinátor regionálnej značky Branislav Očkaik.

Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont môžu získať fyzické aj právnické osoby, ktoré vyrábajú výrobky alebo v regióne poskytujú služby súvisiace s cestovným ruchom a zároveň využívajú tradičné postupy či miestne alebo regionálne zdroje a suroviny. Cieľom značky je podporiť tých, ktorí prispievajú k udržateľnému rozvoju regiónu a chránia jeho prírodné a kultúrne bohatstvo.

"Regionálne značenie miestnych produktov je teda nielen spôsobom na podporu miestnej ekonomiky, ale aj prostriedkom na zachovanie a zdôraznenie charakteristických prvkov každého regiónu," priblížil Očkaik.

Záujemcovia o certifikáciu a udelenie regionálnej značky môžu svoje žiadosti posielať do 30. septembra. V prípade, ak záujemca nestihne do tohto termínu podať kompletnú žiadosť s prílohami, je potrebné kontaktovať koordinátora regionálnej značky elektronicky alebo telefonicky, a to najneskôr do 29. septembra.