Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

OOCR Záhorie:V končiacej sezóne sa podarilo dokončiť viacero projektov

Zdenko Čambal, archívna snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

OOCR Záhorie:V končiacej sezóne sa podarilo dokončiť viacero projektov

Smrdáky 12. novembra (TASR) - V roku 2022 sa podarilo Oblastnej organizácii cestovného ruchu (OOCR) Záhorie zrealizovať množstvo projektov. Medzi nimi je najvýznamnejšie otvorenie nového Turistického informačného centra (TIC) v obci Smrdáky v okrese Senica. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ organizácie Martin Lidaj.

"Centrum slúži na propagáciu regiónu, na prezentáciu aktivít členov OOCR Záhorie, ponúka tradičné regionálne produkty a jeho súčasťou je aj požičovňa elektrobicyklov. V neposlednom rade tým organizácia získala aj svoje stabilné sídlo," uviedol predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

"Pokračovali sme v podpore rozvoja cykloturistiky. Tento rok sme zriadili viacero nabíjacích staníc na elektrobicykle v Skalici, Šaštíne-Strážach či Senici. Pribudli nové herné prvky na Kunovskej priehrade a podporili sme množstvo projektov a podujatí našich členov. V spolupráci so Slovakia Travel sme sa prezentovali na výstave Expo v Dubaji, na výstave Arabian Travel Market sme zas spolupracovali s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trnavský kraj. Uskutočnilo sa aj viacero stretnutí našich členov s cieľom prepojenia aktivít pri tvorbe spoločných produktov," informoval riaditeľ OOCR Záhorie.

Organizácia si tento rok pripomenula desať rokov existencie. "Od jej vzniku sa podarilo zdvojnásobiť počet členov. Máme 60 členov, z nich je 17 samospráv, zvyšok tvoria právnické osoby. Výrazne sa nám od vzniku podarilo zvýšiť rozpočet, ktorý je v súčasnosti 100-násobný," uviedol Lidaj.

V súčasnosti už v organizácii pracujú na budúcoročných projektoch. "Dokončujeme novú webstránku, ktorá bude prehľadnejšia. Pripravujeme ponuku komplexných balíkov ciest, služieb a produktov cestovného ruchu, ktoré ponúknu návštevníkovi plnohodnotné a rôznorodé aktivity v našom regióne," ozrejmil plány Lidaj.

"Najbližším cieľom je dokázať využiť finančné mechanizmy, ktoré ponúka Európska únia najmä v rámci prihraničnej spolupráce, aby sme dokázali vybudovať niečo hmatateľné v rámci cestovného ruchu," doplnil Čambal.