Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V rómskej osade vyčíňal opitý mladík, nožom zaútočil na policajta

Rómska osada v obci Huncovce, ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Jeden z členov hliadky mu začal dohovárať, mladík bol však čoraz agresívnejší a matku, ktorá ho tiež upokojovala, udrel po tvári.

Huncovce 30. mája (TASR) - Policajti zasahovali v pondelok (29.5.) večer v rómskej osade v obci Huncovce v okrese Kežmarok. O pomoc žiadali rodičia 21-ročného muža, ktorý sa vrátil domov opitý, bol agresívny a ničil veci v dome. Na jedného z policajtov zaútočil nožom. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

"Po príchode hliadky muž vyhadzoval vchodové dvere z domu a vykopol zárubňu. Keď zbadal policajtov, vbehol do domu, vyšiel s nožom v ruke a vykrikoval, aby odišli, inak ich zabije," priblížil policajný hovorca. Podľa jeho ďalších slov jeden z členov hliadky mu začal dohovárať, mladík bol však čoraz agresívnejší a matku, ktorá ho tiež upokojovala, udrel po tvári.

"Situácia sa vyhrocovala a tak sa policajt naklonil do auta a požiadal o posily. V tej chvíli k nemu pribehol útočník s nožom v ruke. Zaregistrovala to druhá policajtka a mladíka spacifikovali," doplnil Džobanik. Útočník čelí obvineniu z útoku na verejného činiteľa. Vyšetrovateľ spracoval aj návrh na jeho vzatie do väzby.