Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Oprava strechy štadióna v R. Sobote bude drahšia, ako sa predpokladalo

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Celkové náklady budú podľa neho závisieť od spôsobu opravy – či sa vymení len samotná strešná krytina, alebo dôjde aj k výmene časti, či celej drevenej konštrukcie strechy.

Rimavská Sobota 21. apríla (TASR) – Náklady na opravu strechy zimného štadióna v Rimavskej Sobote, cez ktorú koncom zimy začalo zatekať, budú zrejme vyššie, než sa pôvodne predpokladalo. Na ostatnom zasadnutí poslancov mestského zastupiteľstva o tom informoval poslanec a architekt Erik Klaubert, ktorého primátor Jozef Šimko poveril vypracovaním správy o stave strechy a nákladoch na jej opravu.

„Nevieme predpokladať, aká časť z nej je poškodená. Nie je to jednoduchá strecha, pozostáva zo 427 kusov drevených panelov o rozmeroch 3 x 3 metre, z ktorých sú niektoré zhnité. Uvažoval som o výmene zhruba 30 z nich, ako aj s opravou a náhradou tepelnej izolácie a parozábrany na ploche 927 štvorcových metrov,“ načrtol poslanec.

Celkové náklady budú podľa neho závisieť od spôsobu opravy – či sa vymení len samotná strešná krytina, alebo dôjde aj k výmene časti, či celej drevenej konštrukcie strechy. V druhom prípade by predpokladané náklady na rekonštrukciu mohli dosiahnuť sumu 375.000 eur. „Sú to rozpočtové náklady a vysúťažené ceny samozrejme môžu byť celkom inde,“ dodal.

„Ja som osobne presvedčený, že až takú sumu zrejme nebudeme musieť dať, pretože keď urobíme verejnú obchodnú súťaž, tak nám suma klesne. V každom prípade však štadión do jesene musí byť opravený a prístupný pre našich hokejistov,“ uviedol v tejto súvislosti primátor Šimko s tým, že mesto bude opravu financovať zo svojich úspor.