Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Oravská Poruba spustila pre občanov novú službu SMS rozhlas

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ide o efektívnu a priamu komunikáciu s občanmi pomocou krátkych textových správ.

Oravská Poruba 3. júna (TASR) - Dolnooravská obec Oravská Poruba zaviedla po vzore iných slovenských samospráv bezplatnú službu SMS rozhlas. Ide o efektívnu a priamu komunikáciu s občanmi pomocou krátkych textových správ. Zároveň môže slúžiť ako čiastočná náhrada obecného rozhlasu.

"Určené je to najmä pre občanov, ktorí sa počas dňa nachádzajú mimo obce. Väčšina ľudí je cez deň v práci a naše oznamy nepočujú," vysvetlil pre TASR starosta Oravskej Poruby Peter Hrivnák. Záujemcovia o novú službu sa musia prihlásiť do databázy formou SMS správy. Uvedú v nej aj okruh správ, ktoré chcú dostávať. "Na výber je päť oblastí - úradná, kultúrna, športová, predaj a iné," doplnil.

Obec zakúpila program SMS brány za približne 500 eur. "Najskôr sme uvažovali, že by sme ľudí informovali prostredníctvom emailov. Bolo by to však časovo veľmi náročné. Preto sme sa rozhodli pre túto možnosť. Náklady na prevádzku sú minimálne. Mesačný poplatok pre obec je približne desať eur, občania za službu nezaplatia ani cent," skonštatoval Hrivnák.