Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Čakanovciach vybuchla časť domu, neprežil to jeden človek

Ilustračná snímka Foto: TASR - KR PZ Trnava

Záchranári zatiaľ nevedeli bližšie špecifikovať príčinu výbuchu. Portál tvnoviny.sk však píše, že vybuchnúť mala udiareň.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Jeden ľudský život si dnes vyžiadal výbuch časti rodinného domu v obci Čakanovce v okrese Lučenec. Ďalší dvaja ľudia by mali byť zranení. TASR to potvrdil Andrej Hirjak, hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS).

K tragédii došlo tesne pred 14.00 h. "Na mieste sú sanitky, smeruje tam i vrtuľník," povedal Hirjak pre TASR. Nevedel ešte určiť identitu ani vek mŕtvej osoby. Zásah podľa neho stále prebieha.

Ako pre TASR uviedol Radovan Vančo z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Lučenci, na mieste sú aktuálne traja hasiči s jedným kusom techniky a tiež polícia.

"Vyslané boli dva kusy techniky, ale jeden bol počas jazdy odvolaný, nakoľko nebol potrebný. K požiaru totiž nedošlo, došlo iba k explózii udiarne," priblížil.

Udalosť si vyžiadala život jednej osoby. "Stena udiarne zavalila dve osoby, jedna bola na mieste mŕtva a druhú transportovali do nemocnice," dodal Vančo s tým, že pri udalosti sa iné osoby nezranili.