Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Výbuch plynovej bomby v Cinobani: Zranili sa straja ľudia

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Na miesto vyslali ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Cinobaňa 3. mája (TASR) - V Cinobani v Poltárskom okrese vybuchla v bytovom dome plynová bomba. Informuje o tom Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR na sociálnej sieti.

Dodáva, že na mieste boli zranení traja ľudia. "Záchranári ošetrili 38-ročného muža, ktorého následne transportovali s popáleninami druhého stupňa do nemocnice v Lučenci," potvrdili záchranári s tým, že 69-ročnú ženu s popálenou rukou ošetrili na mieste. Pripomenuli, že 37-ročný muž s popáleninami trupu a ruky odmietol prevoz do zdravotníckeho zariadenia.

Banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti v piatok popoludní uviedla, že plyn vybuchol v piatok ráno okolo 9.20 h v cinobanskej časti Katarínska Huta. "Podľa zistení z miesta udalosti domáci vo štvrtok (2. 5.) menili plynovú bombu. Či však má táto skutočnosť súvis s týmto incidentom, ukáže až ďalšie vyšetrovanie," zdôrazňuje polícia.

Podľa nich na mieste zasahovali hasiči z Lučenca a Poltára, evakuácia obyvateľov však nebola potrebná. Všetky bližšie okolnosti a príčiny tejto udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.