Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Seniorálne stretnutie k 500. výročiu reformácie bude v Poprade

Martin Luther Foto: Wikipédia

Na nedeľných pašiových službách Božích so spoveďou a Večerou Pánovou so začiatkom o 10.00 h bude kázať biskup Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania v Poľsku Jerzy Samiec.

Bratislava/Poprad 30. marca (TASR) - Seniorálne stretnutie v rámci misijného podujatia Tatranského seniorátu pod mottom "Oslobodení Božou milosťou" k 500. výročiu reformácie bude v nedeľu 2. apríla 2017 o 10.00 h v Evanjelickom chráme v Poprade. Bude to v poradí už ôsme seniorálne stretnutie.

Na pašiových službách Božích so spoveďou a Večerou Pánovou so začiatkom o 10.00 h bude kázať biskup Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania v Poľsku Jerzy Samiec. Liturgovať budú generálny biskup ECAV na Slovensku Miloš Klátik, biskup Východného dištriktu ECAV Slavomír Sabol a duchovní Tatranského seniorátu.

Popoludní od 13.30 h si budú môcť účastníci seniorálneho stretnutia pozrieť v Zborovej miestnosti na Ulici 1. mája putovné výstavy "500 rokov reformácie ECAV na Slovensku" a "Vyšívaná história ECAV na Slovensku". Záujemcovia si takisto môžu pozrieť aj prezentácie Evanjelickej bohosloveckej fakulty (EBF UK) v Bratislave, Výboru na ochranu Božieho stvorenstva, Evanjelickej diakonie ECAV na Slovensku a vydavateľstva Tranoscius, a.s., Liptovský Mikuláš.

Popoludňajší program v Evanjelickom chráme sa začne o 14.30 h. Prednášku o histórii Tatranského seniorátu prednesú Božena Malovcová a Zuzana Kollárová. V programe budú účinkovať spojené spevokoly Tatranského seniorátu, Brass Collegium Levoča a ďalšie.

Predsedníctvo ECAV na Slovensku odovzdá osobnostiam Tatranského seniorátu pamätné medaily ECAV k 500. výročiu reformácie.

Na záver predsedníctvo Tatranského seniorátu odovzdá štafetu reformácie Liptovsko-oravskému seniorátu.

Informovala Edita Škodová, tajomníčka pre mediálnu komunikáciu Generálneho biskupského úradu (GBÚ) ECAV na Slovensku.