Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Otvorenie letnej turistickej sezóny v Bojniciach spestrí aj trialshow

Bojnický zámok, ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Remiáš

Tohtoročné otvorenie letnej turistickej sezóny v Bojniciach bude v znamení oslavy 25. výročia sokoliarov Aquila, ktorí majú svoj areál s dravcami nad Bojnickým zámkom.

Bojnice 24. apríla (TASR) - Otvorenie tohtoročnej letnej turistickej sezóny v Bojniciach spestrí aj trialshow niekoľkonásobného majstra Slovenska Martina Behra v areáli Národnej zoologickej záhrady Bojnice. Šou tak doplní program, ktorý sa bude konať 27. apríla v centre mesta a zapoja sa do neho viaceré tamojšie organizácie. Informovala o tom v stredu TASR hovorkyňa zoo Simona Kubičková.

Niekoľkonásobný majster Slovenska a majster Európy Behro sa v bojnickej zoo predstaví o 12.00 h, a to po dopoludňajšom oficiálnom otvorení sezóny na Hurbanovom námestí a sprievode mestom. Po jeho vystúpení zoo vyhodnotí najkrajšiu masku v sprievode a spustí tiež predaj druhej série tematickej eurobankovky. Zoologická záhrada pripravila pre svojich návštevníkov aj ďalší sprievodný program v podobe vzdelávacích stánkov, ochutnávok či maľovania na tvár.

Tohtoročné otvorenie letnej turistickej sezóny v Bojniciach bude v znamení oslavy 25. výročia sokoliarov Aquila, ktorí majú svoj areál s dravcami nad Bojnickým zámkom. Sprievod mestom aj s hercami z Bojnického zámku a kultúrny program na Hurbanovom námestí tak doplnia i vystúpenia sokoliarov s dravcami počas dňa a večer fakľový sprievod či ohňová šou v ich podaní.