Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Trnava hostí Slovakia Open 2017 v tenise na vozíku

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Najpočetnejšie zastúpenie budú mať Česko (10) a Rakúsko (6), po nich Argentína (4), domáce Slovensko bude reprezentovať dvojica Marek Gergely – Rastislav Soviš.

Trnava 14. júna (TASR) - Prvými zápasmi sa vo štvrtok začne na dvorcoch TC Empire v Trnave 24. ročník medzinárodného turnaja v tenise na vozíku Slovakia Open 2017. Štartovať bude spolu 36 hráčov zo 14 krajín, z toho 24 mužov a 12 žien.

Zapoja sa do súťaží vo dvojhre i štvorhre. Najpočetnejšie zastúpenie budú mať Česko (10) a Rakúsko (6), po nich Argentína (4), domáce Slovensko bude reprezentovať dvojica Marek Gergely – Rastislav Soviš.

V mužskom pavúku figuruje päť hráčov zo svetovej tridsiatky. Najvyššie nasadeným je Argentínčan D. Casco (18.), tesne za ním nasleduje Poliak K. Fabisiak (19.), ďalší Argentínčan A. Ledesma (21.), Nemec S. Sommerfeld (26.) a Rakúšan N. Langmann (27.). Medzi ženami má najvyššie rebríčkové postavenie Švajčiarka N. Buobová (23.).

Finále ženskej dvojhry a mužskej štvorhry je na programe v sobotu 18. júna. Turnaj vyvrcholí v nedeľu 19. júna o 10.00 hod. finálovým zápasom mužov. Turnaj, patriaci do okruhu UNIQLO WHEELCHAIR TENNIS TOUR, má celkovú dotáciu 14.000 amerických dolárov.

Tenisový turnaj vozičkárov Slovakia Open sa zrodil v roku 1993 a vďaka účasti viacerých popredných svetových hráčov sa časom stal jedným z najvýznamnejších medzinárodných podujatí zdravotne znevýhodnených športovcov, ktoré sa organizujú na Slovensku. Informáciu v stredu priniesla oficiálna internetová stránka Slovenského paralympijského výboru (SPV).