Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Park pri Trnavskej univerzite bude, ale nie na Matovičovom pozemku

Foto: TASR/Henrich Mišovič

Na zostávajúcu štvrtinu súčasného parkoviska medzi Hornopotočnou a Pekárskou ulicou v Trnave sa zeleň ani lavičky zatiaľ nedostanú.

Trnava 2. mája (TASR) – Nový park, ktorý by mal vzniknúť pri Trnavskej univerzite, bude môcť byť realizovaný iba na troch štvrtinách pôvodne zamýšľanej plochy.

Na zostávajúcu štvrtinu súčasného parkoviska medzi Hornopotočnou a Pekárskou ulicou v Trnave sa zeleň ani lavičky zatiaľ nedostanú. Dôvodom je, že táto časť nie je majetkovo vysporiadaná a mesto na nej nemôže realizovať svoj zámer.

Mala by byť majetkom známeho trnavského podnikateľa Ladislava Matoviča. No ten je už niekoľko rokov hľadaný ako nezvestný a jeho údajné vlastníctvo k pozemku je v súčasnosti predmetom súdneho sporu.

"Nemôžeme sa púšťať do prác na cudzom pozemku," povedal dnes pre TASR hovorca radnice Pavol Tomašovič. Mesto v uplynulých dňoch zverejnilo svoj úmysel začať s plnením predvolebného sľubu súčasného primátora Vladimíra Butka i jeho protikandidáta, terajšieho viceprimátora Bystríka Stanka zmeniť nespevnené parkovisko v celkovej rozlohe 2500 m2 v centre na oddychovú zónu.

Našlo pozitívnu odozvu u obyvateľov mesta, no o iba čiastkovom úspechu mlčalo. Podľa Tomašoviča je v územnom pláne celá plocha určená pre túto funkciu, s jednou štvrtinou však nateraz nemožno disponovať. Parkovisko ako je doteraz tam ale nezostane, pravdepodobne pribudne tráva. V súčasnosti na "mestskej" časti začal archeologický prieskum, ktorý by mal trvať do konca mája. Park by mali verejnosti odovzdať do užívania v septembri tohto roku. Náklady na realizáciu budú vyššie ako 300.000 eur.