Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Parkovacie miesta v centre Žiaru nad Hronom vybavia snímačmi

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pomocou aplikácie si tak vodiči budú môcť prezrieť aktuálne voľné parkovacie miesta.

Žiar nad Hronom 27. februára (TASR) - Parkovanie v centre Žiaru nad Hronom by malo byť v budúcnosti jednoduchšie. Miestna samospráva chce nové parkovacie miesta v centre vybaviť snímačmi. Pomocou aplikácie si tak vodiči budú môcť prezrieť aktuálne voľné parkovacie miesta.

Primátor Peter Antal priblížil, že snímače chcú osadiť na asi stovke parkovacích miest. "Intenzívne na tom robíme a verím, že v krátkom čase to bude aj zrealizované," podotkol Antal s tým, že samospráva potom dokáže nastaviť aj model časového parkovania.

"Nemôžeme akceptovať to, že my vybudujeme sto nových parkovacích miest, ktoré nám ráno obsadia zamestnanci priľahlých inštitúcií a nie sú k dispozícii verejnosti," dodal Antal.

Žiarska samospráva v závere minulého roka tiež avizovala, že obyvatelia využívajúci mestskú hromadnú dopravu (MHD) budú môcť v dohľadnej dobe monitorovať pohyb autobusov MHD prostredníctvom mobilnej aplikácie. S touto požiadavkou robila samospráva aj verejné obstarávanie na zabezpečovanie služieb MHD v meste v tomto roku.