Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

VIDEO: Takto sa partia recesistov z Bytče rozlúčila s Veľkou Britániou

Maľovanie britskej vlajky a nápisu "Goodbye" zbohom v angličtine na zamrznutý rybník v Bytči 21. januára 2017. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Partia vytvorila na rybníku s celkovou plochou 18.000 štvorcových metrov odkaz malého Slovenska pre veľkú Britániu.


Bytča 21. januára (TASR) – Partia recesistov z Bytče sa dnes symbolicky lúčila s Veľkou Britániou. Na zamrznutej hladine súkromného rybníka v Hrabovom pri Bytči vytvorili z potravinárskej farby obrovskú britskú vlajku a nápis Goodbye.
Maľovanie britskej vlajky a nápisu "Goodbye" zbohom v angličtine na zamrznutý rybník v Bytči 21. januára 2017.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa organizátora „rozlúčky“ vytvorila partia na rybníku s celkovou plochou 18.000 štvorcových metrov odkaz malého Slovenska pre veľkú Britániu. „Žijeme v čase, keď by sme sa mali všetci spájať a oni sa snažia silou mocou odtrhnúť. Myslíme si, že to nie je dobré a chceme takto vtipne dať Veľkej Británii zbohom,“ povedal organizátor akcie Roman Grešák.

Ako dodal, na zamrznutom jazere najskôr vytýčili veľký nápis Goodbye a potom vlajku Veľkej Británie. Následne rozmiešavali potravinársku farbu v sudoch s vodou a krhlami vykresľovali nápis. Na vykreslenie použili 73 metrov kubických vody.

„Sme partia ľudí, ktorá sa podobným spôsobom baví už dlhé roky, i keď v tomto prípade to má taký smutný podtón,“ doplnil Grešák.
Pohľad na zamrznutý rybník s britskou vlajkou a nápisom v angličtine "Goodbye" - "Zbohom" v Bytči 21. januára 2017. Partia recesistov z Bytče sa symbolicky lúčila s Veľkou Britániou. Na zamrznutej hladine súkromného rybníka v Hrabovom pri Bytči vytvorili z potravinárskej farby obrovskú britskú vlajku a nápis Goodbye.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa