Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Partizánske hospodárilo polroka s prebytkom viac ako 3,17 milióna eur

Partizánske Foto: TASR

Rozpočet mesta na tento rok počíta s celkovými príjmami a výdavkami zhodne vo výške 16.363.345,36 eura.

Partizánske 31. augusta (TASR) - Partizánske hospodárilo v prvom polroku tohto roka s prebytkom viac ako 3,17 milióna eur. Jeho celkové príjmy k 30. júnu dosiahli 9.686.652,61 eura a celkové výdavky 5.967.783,69 eura. Vyplýva to z Monitorovacej správy o plnení rozpočtu mesta Partizánske, ktorú vzali na vedomie na svojom rokovaní v utorok (30. 8.) partizánski mestskí poslanci.

Rozpočet mesta na tento rok počíta s celkovými príjmami a výdavkami zhodne vo výške 16.363.345,36 eura. K 30. júnu tohto roka mestskí poslanci odsúhlasili celkovo päť jeho úprav a rovnako päť rozpočtových opatrení zrealizoval primátor mesta Jozef Božik.

"Rozpočet sa napĺňa v zmysle predkladaného materiálu, ktorý bol ešte na konci minulého kalendárneho roka. To znamená, že príjmy sú vo výške 50 percent, výdavky vo výške 40 percent. Môžeme tak formálne kvantifikovať prebytok," skonštatoval Božik.

Ako však podotkol, mesto bude veľa vecí dofinancovať v druhom polroku, keďže gro investícií sa deje v mesiacoch júl až október - november. "Čakajú nás veľké investície v meste, a to je rekonštrukcia troch veľkoplošných úsekov vozoviek v centre mesta na Námestí SNP a Ulici 1. mája, ako aj v mestskej časti Šimonovany na ulici Pekárenská. Nemenej dôležitou akvizíciou je rekonštrukcia schodov dôležitých pre mestskú časť Šípok, ďalej je to výstavba nového detského ihriska na sídlisku Luhy II.Ďalšími aktivitami sú chodník pri štátnej ceste I/64 v mestskej časti Šimonovany a spevnená plocha," vymenoval.

Božik zároveň pripomenul, že radnica v tomto roku už zrealizovala päť veľkoplošných opráv ciest v Malých Bieliciach, pričom sa dohodne s realizátorom kanalizácie na rekonštrukcii komunikácií aj vo Veľkých Bieliciach.

"Rozpočet sa vyvíja zatiaľ veľmi dobre a optimisticky. Pokiaľ sa budú podielové dane napĺňať tak ako doteraz, opäť bude šanca, aby sme mohli budúci rok v apríli mohli konštatovať istý prebytok financií," uzavrel primátor mesta.