Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Primátor Partizánskeho sa vzdá svojich odmien

Partizánske Foto: TASR

Aj v tomto roku odovzdá primátor Jozef Božik ročnú odmenu za poslanecký mandát v regionálnom zastupiteľstve na podporu kultúrnych a spoločenských aktivít či sociálnych vecí v Partizánskom a okolí.

Partizánske 20. januára (TASR) - Podobne ako vlani, aj v tomto roku odovzdá primátor Partizánskeho Jozef Božik svoju ročnú odmenu za poslanecký mandát v Zastupiteľstve Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) na podporu kultúrnych a spoločenských aktivít či sociálnych vecí v Partizánskom a okolí. V prospech týchto aktivít sa vzdá aj dvoch mesačných platov primátora mesta. Informoval o tom TASR.

"Celú odmenu, ktorú dostávam ako poslanec Trenčianskeho samosprávneho kraja a predstavuje súhrnne za celý rok viac ako 3600 eur ako i dva mesačné platy primátora som pripravený aj v roku 2017 venovať na podporu organizácií pôsobiacich v oblasti kultúry, športu, sociálnych vecí a spoločenských aktivít," deklaroval Božik.

Jeho cieľom, ako ďalej ozrejmil, je aj touto formou pomáhať všade tam, kde je to potrebné a všade tam, kde sa konajú aktivity verejnoprospešného charakteru, ktoré sú orientované na všetky vekové kategórie s prihliadnutím na deti, mládež a seniorov. "Predpokladám, že čiastka, ktorú venujem, bude asi 8000 eur," vyčíslil.

Primátor Partizánskeho obdobne postupuje už od roku 2011. Za minulý rok prerozdelil organizáciám a jednotlivcom asi 9000 eur.