Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

PARTIZÁNSKE: Na podporu mládežníckeho športu pôjde 150.000 eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dotácie v najvyššej sume poputujú športovým klubom, ktoré združujú najviac detí a mládežníkov, ktorých je dovedna 600.


Partizánske 20. februára (TASR) - Sumu 150.000 eur si tento rok rozdelia športové kluby pôsobiace v meste Partizánske. Dotácie, ktoré sú určené najmä pre kluby, ktoré pracujú s deťmi a mládežou, navrhla a odsúhlasila Komisia pre podporu športu pri Mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Partizánskom, mestská rada a mestský parlament. TASR o tom informoval primátor mesta Jozef Božik.

"Mesto Partizánske od roku 2011 postupne zvyšuje čiastku určenú pre podporu športu, najmä v oblasti práce s deťmi a mládežou. Od roku 2011 sme sa dostali od čiastky 77.000 eur, prerozdeľovaných prostredníctvom mesta, mestskej rady a mestského zastupiteľstva, až k tohtoročným 150.000 eur," uviedol Božik.

Pripomenul, že mesto zároveň dotuje prevádzku jednotlivých športovísk najväčších športových klubov - futbalového štadióna Karola Jokla, mestskej športovej haly, ktorá je určená predovšetkým pre hádzanú a florbal, ako i zimného štadióna. Tieto prevádzkuje mesto, podobne ako letné kúpalisko Dúha. "Podpora športu je pre mesto Partizánske prioritou, a to aj preto, lebo vďaka systému podpory športu za ostatné roky 2011 až 2015 sa nám počet detí a mladých ľudí zvýšil zo zhruba 400 na vyše 1000," skonštatoval.

Dotácie v najvyššej sume poputujú športovým klubom, ktoré združujú najviac detí a mládežníkov, ktorých je dovedna 600. Hádzanársky klub Slávia Partizánske dostane 50.000 eur, 32.800 eur dostane Futbalový klub Tempo Partizánske a 29.000 eur zase Hokejový klub Iskra Partizánske. Medzi kluby s pridelenými dotáciami, ktoré sa venujú novším športom v Partizánskom, patria zase boxeri, zápasníci či lukostrelci.

Finančné prostriedky do 16.600 eur schvaľuje na návrh komisie podpory športu mestská rada, dotácie nad 16.600 eur mestské zastupiteľstvo. Tie aktuálne vo vyššej sume schválili poslanci mesta Partizánske na svojom mimoriadnom rokovaní 9. februára.