Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Partizánska samospráva obmedzila vjazd vozidiel na Námestie SNP

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Alexandra Moštková

K regulácii, ktorá platí denne okrem nedele, samospráva pristúpila na základe požiadaviek verejnosti.

Partizánske 21. februára (TASR)- Zásobovacie vozidlá či dodávky kuriérskych spoločností už nemajú od 10.00 h povolený vjazd na pešiu zónu na Námestí SNP v Partizánskom. K regulácii, ktorá platí denne okrem nedele, samospráva pristúpila na základe požiadaviek verejnosti.

"Mesto Partizánske vyriešilo pešiu zónu Námestia SNP tak, aby tam bol pohyb vozidiel možný len do 10.00 h. Potom platí zákaz vjazdu do pešej zóny až do polnoci. Zase po polnoci, pokiaľ je potrebné niečo priniesť, respektíve zásobiť nejaký obchod, nie je problém," uviedol pre TASR primátor Jozef Božik.

Samospráva podľa neho reguláciou reagovala nielen na požiadavky obyvateľov, ale i poslancov. "Stávalo sa nám, že počas bežnej pracovnej doby, aj medzi 10.00 a 16.00 h, sa tam pohybovali rôzne zásobovacie vozidlá a vozidlá kuriérskych služieb, ktorých šoféri doniesli balíček, postavili tam auto, dali sa kávu v kaviarni a auto blokovalo časť pešej zóny," priblížil s tým, že po novom tak pešia zóna po 10.00 h patrí len chodcom.

Kontrolu nad dodržiavaním zákazu, ktorý neplatí pre záchranné a policajné zložky, tiež obsluhu bankomatu, by mala vykonávať mestská polícia.