Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Vodič zrazil v Bratislave dvoch opitých chodcov. Z miesta nehody ušiel

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Účastník dopravnej nehody je povinný ohlásiť dopravnú nehodu policajtovi, poskytnúť podľa svojich schopností a možností zranenej osobe prvú pomoc a bezodkladne privolať záchrannú zdravotnú službu.

Bratislava 6. marca (TASR) - Polícia pátra po neznámom vodičovi, ktorý v nedeľu (5.3.) v noci narazil do dvoch chodcov v bratislavskej mestskej časti Ružinov a z miesta nehody ušiel.

Päťdesiatjedenročná žena a rovnako starý muž šli po vozovke neoznačení reflexnými prvkami a pod vplyvom alkoholu, informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Pri nehode utrpeli zranenia, s ktorými ich previezli do jednej z bratislavských nemocníc.

K nehode došlo v blízkosti obytného domu na Komárnickej ulici. Chodci prechádzali pri ľavom okraji cesty popri parkovacích miestach. "V čase krátko po 0.30 h došlo k stretu s vozidlom, ktorého vodič po náraze s chodcami nezastavil a v jazde pokračoval smerom k Štrkoveckému jazeru," uviedla Mihalíková.

U oboch zranených bola vykonaná dychová skúška na požitie alkoholických nápojov s pozitívnym výsledkom. Žene policajti namerali 0,75 mg/l (1,56 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu a mužovi 1,23 mg/l (2,56 promile) alkoholu. Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave v tejto súvislosti pripomenulo zákonné povinnosti vodiča pri dopravnej nehode. Mal by bezodkladne zastaviť vozidlo a zdržať sa požitia alkoholu alebo inej návykovej látky po nehode v čase, keď by to bolo na ujmu zistenia, či pred jazdou, alebo počas jazdy požil alkohol alebo inú návykovú látku.

Účastník dopravnej nehody je povinný ohlásiť dopravnú nehodu policajtovi, poskytnúť podľa svojich schopností a možností zranenej osobe prvú pomoc a bezodkladne privolať záchrannú zdravotnú službu. Tiež urobiť potrebné opatrenia na záchranu osoby alebo majetku ohrozeného dopravnou nehodou, zotrvať na mieste dopravnej nehody až do príchodu policajta, ale napríklad i zdržať sa konania, ktoré by bolo na ujmu vyšetrenia dopravnej nehody ako premiestnenie vozidiel.

"Zároveň zdôrazňujeme všetkým účastníkom cestnej premávky, že neposkytnutie prvej pomoci má v zmysle ustanovení Trestného zákona právne dôsledky," doplnila Mihalíková.