Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Patrón bratislavskej súťaže Kaviareň mesta nikdy nevypil kávu

Ilustračné foto Foto: TASR /American Chemical Society

"Kaviarne k mestu neodmysliteľne patria a táto súťaž má zmysel, pretože nie je len o podávaní kávy, ale aj o kultúre a atmosfére prostredia kaviarne," povedal na slávnostnom otvorení M. Ftáčnik.

Bratislava 27. apríla (TASR) – Šiesty ročník súťaže s názvom Kaviareň mesta dnes vyhlásili v bratislavskom Apponyiho paláci. Záštitu nad podujatím prevzal primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

"Kaviarne k mestu neodmysliteľne patria a táto súťaž má zmysel, pretože nie je len o podávaní kávy, ale aj o kultúre a atmosfére prostredia kaviarne," povedal na slávnostnom otvorení Ftáčnik. Zároveň vyjadril radosť z toho, že prvý ročník súťaže sa uskutoční v Košiciach. "Naša rivalita nebude len v hokeji, ale budeme si môcť porovnať aj naše kaviarenské služby."

Pre TASR Ftáčnik uviedol, že kaviareň býva príjemné miesto na stretávanie sa priateľov, na tvorivú diskusiu či oddych. Preto je tam dôležitá pokojná atmosféra a kreativita sortimentu ponuky i celkového priestoru. Aby sa tam dobre cítil aj ten, kto nie je kávičkár. "Ja som v živote nevypil kávu, ale do kaviarne chodím s manželkou a dám si malý koláčik alebo čokoládku. Ja som skôr orientovaný na toto," prezradil patrón podujatia.

Súťaž v Bratislave bude prebiehať od 3. do 31. mája. O prestížne ocenenie sa uchádza 16 prevádzok nominovaných odborníkmi na gastronómiu a populárnymi osobnosťami. Hlasovať lístkami a vyjadrovať spokojnosť či kritiku budú návštevníci kaviarní, ktorí zároveň môžu vyhrať niektorú z cien v celkovej hodnote 3000 eur. Súťaž spestria ďalšie podujatia. Odborníci vyhodnotia súťaž baristov Inštitút kvality kávy. Pre verejnosť bude atraktívny Týždeň nielen kávy deli week (9.-12.5.) s bezplatnými ochutnávkami kávy, čajov a špeciálnych nápojov i čokolády, wafličiek, mafinov, cupcakes a iných pochutín.

"Naším zámerom je edukovať verejnosť a zvýšiť kvalitu kaviarní i personálu. Okrem veľkých podnikov v súťaži máme aj malé inovatívne podniky s kníhkupectvom," uviedla príklad koordinátorka tradičného podujatia Denisa Priadková.

Informácie o podujatí sú na internetovej stránke www.skvelakava.sk.