Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Peniaze z predaja majetku dáva Trnavský kraj svojim inštitúciám

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Krajskí poslanci dnes na svojom výjazdovom rokovaní v Gabčíkove rozhodli o rozdelení financií z predajov uskutočnených v roku 2015.

Trnava/Gabčíkovo 20. januára (TASR) – Trnavský samosprávny kraj (TTSK) bude aj v tomto roku poskytovať časť výnosov z predaja prebytočného majetku regiónom. Platí zásada, že polovica získaných financií má byť použitá pre rozvoj organizácie, ktorá majetok spravovala, alebo pre rozvoj infraštruktúry v danom regióne. Vždy v prípade, ak sú predložené relevantné projekty a existuje reálna potreba ich využitia.

Krajskí poslanci dnes na svojom výjazdovom rokovaní v Gabčíkove rozhodli o rozdelení financií z predajov uskutočnených v roku 2015. Suma 523.000 eur je nasmerovaná na Strednú priemyselnú školu (SPŠ) elektrotechnickú a Hotelovú akadémiu Ľudovíta Wintera v Piešťanoch na rekonštrukciu kuchýň, školy a internátu. Vlani sa v okrese Piešťany predal majetok za 1,044 milióna eur.

V okrese Dunajská Streda sa predal majetok za 354.300 eur a čiastka 178.000 eur je určená na investície do Gymnázia M. R. Štefánika v Šamoríne, Gymnázia Ármina Vámbéryho a Strednej zdravotníckej školy v Dunajskej Strede na rekonštrukciu kuchýň a technického zabezpečenia budov. V okrese Senica sa predal majetok 109.600 eur a 55.000 eur pôjde na rekonštrukciu objektu Domova sociálnych služieb (DSS) pre dospelých v Moravskom Sv. Jáne.

Aj vlani boli finančné prostriedky z predaja prebytočného majetku prioritne použité na riešenie havarijného a zlého technického stavu objektov a infraštruktúry v snahe o zvýšenie bezpečnosti a tiež na zníženie energetickej náročnosti budov.

V okrese Trnava bola predaná trafostanica za 11.470 eur, čiastku 5735 eur použili na rekonštrukciu elektroinštalácií v havarijnom stave SPŠ stavebnej Dušana Samuela Jurkoviča v Trnave a na protipožiarne opatrenia na Obchodnej akadémii v Trnave. Sumu 75.550 eur získala krajská samospráva za predaj majetku v okrese Piešťany, za 37.775 eur rekonštruovali sociálne zariadenia na Gymnáziu Pierra de Coubertina v Piešťanoch a školský internát hotelovej akadémie.

V okrese Galanta sa predal majetok vo výške 111.146 eur (išlo o pozemky a stavby v bývalom Strednom odbornom učilišti v Zemianskych Sadoch), z toho čiastka 55.573 eur išla na opravu okien Gymnázia Janka Matúšku v Galante a na rekonštrukciu čistiarne odpadových vôd v DSS Šoporňa – Štrkovec. Predaj pozemku vo Veľkom Légu v okrese Dunajská Streda vyniesol 4000 eur, polovicu TTSK vložil do opravy práčovne DSS Veľký Meder a na nákup techniky na údržbu ciest pre Správu a údržbu ciest TTSK.