Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Peter Lipa zaspieva v dúbravskom amfiteátri

Spevák Peter Lipa Foto: TASR/Michal Svítok

Podujatie s voľným vstupom vzniklo spoluprácou tejto mestskej časti a Bratislavského kultúrneho a informačného strediska.

Bratislava 15. augusta (TASR) – Džezový večer s Petrom Lipom a jeho skupinou pripravujú organizátori v bratislavskej Dúbravke. Podujatie s voľným vstupom vzniklo spoluprácou tejto mestskej časti a Bratislavského kultúrneho a informačného strediska, ktoré v meste organizuje Kultúrne leto a Hradné slávnosti.

"Jedinečný koncert pod hviezdami bude v stredu 17. augusta o 19. hodine v dúbravskom amfiteátri na Valachovej ulici, asi 200 metrov od zastávky MHD Švantnerova," uviedla dnes Lucia Marcinatová z tlačového oddelenia Miestneho úradu v Dúbravke.

Prešovský rodák Peter Lipa (1943) už od štúdií na Stavebnej fakulte Slovenskej vysokej školy technickej (1962-1968) pôsobí v Bratislave. Spevák a skladateľ je dlhodobo najznámejším a najúspešnejším slovenským džezovým interpretom. V ankete časopisu Jazz Forum, ktorý vydáva Medzinárodná džezová federácia, sa najmä v 80. rokoch umiestňoval na popredných priečkach rebríčka najlepších európskych džezových spevákov.

Je tiež organizátor medzinárodného festivalu Bratislavské jazzové dni a iných hudobných podujatí. V speváckom repertoári má tradicionál, swing, moderný džez, latinskoamerický džez, džezový šansón, spirituál, funk, ale aj rock a popové vplyvy. Podieľal sa na vydaní vyše 20 albumov s rôznymi hudobníkmi.

V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie neuskutoční.