Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Petičnú akciu Za živé rieky a čistú vodu predstavia aj vo Zvolene

Ilustračná snímka Foto: TASR/Jana Vodnáková

Petičná akcia požaduje od envirorezortu, vlády a parlamentu legislatívne zmeny a prepracovanie strategických dokumentov týkajúcich sa ochrany vôd.

Zvolen 24. februára (TASR) - Aktivisti predstavia Petičnú akciu Za živé rieky a čistú vodu verejnosti aj vo Zvolene. Martina Paulíková zo Združenia Slatinka informovala, že na podujatí sa bude hovoriť aj o požiadavkách petície, ktorá vznikla ako spoločná reakcia rybárov, vedcov, odborníkov, environmentalistov a vodákov na zhoršovanie stavu vôd, osobitne riek na Slovensku.

Petičná akcia požaduje od envirorezortu, vlády a parlamentu legislatívne zmeny a prepracovanie strategických dokumentov týkajúcich sa ochrany vôd. Ochranárske, vodácke aj rybárske organizácie, ktoré za ňou stoja, chcú presadiť efektívnejšiu ochranu vôd, realizáciu tzv. zelených opatrení pri hospodárení s vodou a prehodnotenie plánov na výstavbu malých vodných elektrární v SR. Podpisy chcú aktivisti zbierať do júna.

Aktivisti pozývajú Zvolenčanov na diskusiu o ochrane vôd v meste a na Slovensku, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 25. februára od 17.30 h. v kaviarni Džezva.