Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Petržalka hľadá pracovníkov údržby, žiadané sú viaceré profesie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Prioritou samosprávy je aj tento rok kosiť pozemky v správe mestskej časti fázovito v čo najkratšom čase, ideálne minimálne štyrikrát za leto.

Bratislava 2. februára (TASR) – Bratislavská Petržalka hľadá aktuálne pracovníkov údržby. Záujemcovia sa môžu hlásiť na voľné pozície ručných a strojových koscov, asfaltérov ciest a chodníkov či pilčíkov. Žiadaní sú aj murári, zámočníci, inštalatéri i stolári. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Mestská časť má najväčší problém s pilčíkmi a koscami, ktorí sa starajú o výruby a orezy stromov či úpravu trávnatých plôch. "Len pilčíckej práce je tu minimálne na šesť rokov, keďže stromy sú vzhľadom na dlhodobo zanedbanú starostlivosť vo veľmi zlej zdravotnej kondícii," konštatuje vedúci petržalského oddelenia správy verejných priestranstiev Peter Slovák.

Prioritou samosprávy je aj tento rok kosiť pozemky v správe mestskej časti fázovito v čo najkratšom čase, ideálne minimálne štyrikrát za leto. V pláne má nakúpiť ďalších 11 pojazdných kosačiek, žiadanými sú preto aj kosci. Mestská časť však zháňa aj ďalšiu pracovnú silu, keďže zvýšenú pozornosť chce venovať aj asfaltovaniu ciest i chodníkov či obnove pochôdznych terás. Naplánované má tiež rekonštrukcie bytov vo svojej správe či pokračovanie rekonštrukcií materských a základných škôl.

Všetky aktivity Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka postupne prebralo novovzniknuté oddelenie správy verejných priestranstiev. Od jeho vzniku narástol počet jeho zamestnancov zo 40 na aktuálnych 120, v tomto roku je avizované prekročenie počtu 150. "Filozofia zabezpečovať údržbu vo vlastnej réžii sa v praxi osvedčila. Nielenže nás to vyjde lacnejšie, no odvedieme aj väčší kus práce. Okrem toho sa nemusíme spoliehať na aktuálne často stále meškajúce dodávky pre pandémiu," podotkol Slovák.