Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Petržalka opäť prispeje rodičom,ktorí dajú dieťa do súkromnej škôlky

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Mesačná výška finančného príspevku je 60 eur a na jedno dieťa môže byť poskytnutá na dobu maximálne 11 mesiacov.

Bratislava 16. júla (TASR) - Bratislavská Petržalka aj v nasledujúcom školskom roku 2017/2018 poskytne príspevok pre rodičov, ktorí umiestnia svoje dieťa v súkromnej škôlke. Aj týmto spôsobom sa totiž miestna samospráva snaží riešiť dlhodobejší problém s nedostatočnými kapacitami v materských školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Žiadosti o finančnú pomoc môžu rodičia podávať do 15. augusta, a to na oddelení sociálnych vecí petržalského miestneho úradu na Kutlíkovej ulici. Informuje o tom mestská časť na svojej webovej stránke.

Príspevok môže poskytnutý rodičovi, ktorého dieťa má trvalý pobyt v Petržalke, do začiatku októbra tohto roka dosiahne najmenej tri roky a nebolo prijaté z kapacitných dôvodov do žiadnej škôlky v pôsobnosti mestskej časti. Ďalšou z podmienok je, aby maximálny mesačný príjem domácnosti posudzovaného žiadateľa nepresiahol sumu 500 eur na osobu a aby žiadateľ nebol zároveň poberateľom príspevku na dieťa súvisiacim s dlhodobým neprijatím dieťa. Mesačná výška finančného príspevku je 60 eur a na jedno dieťa môže byť poskytnutá na dobu maximálne 11 mesiacov.

"V prípade počtu žiadostí prevyšujúceho finančnú kapacitu budú uprednostnení rodičia so staršími deťmi, v rámci rovnakej vekovej kategórie dieťaťa, predovšetkým osamelí rodičia a následne rodičia s nižšími príjmami," upozorňuje mestská časť.