Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

ÚTOK NA VODIČA MHD V PEZINKU: Páchateľa vypátrali

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Práve v pondelok začala MHD v Pezinku premávať v rozšírenom formáte, namiesto doterajšej jednej jazdia štyri linky.

Pezinok 9. januára (TASR) - V mestskej hromadnej doprave (MHD) v Pezinku nebude počas utorka premávať jedna z liniek. Dôvodom je incident z pondelka (8. 1.) večer, pri ktorom neznámy muž napadol šoféra linky č. 3 a odcudzil aj evidenčné čísla vozidla. "Linka č. 3 preto v utorok premávať nebude," uvádza mesto Pezinok na sociálnej sieti.

Informuje tiež, že pri incidente nedošlo k vážnemu ublíženiu na zdraví. "Dopravca o vzniknutej situácii informoval mestskú aj štátnu políciu," uviedla pre TASR Jana Hrdličková z pezinského mestského úradu.

Práve v pondelok začala MHD v Pezinku premávať v rozšírenom formáte, namiesto doterajšej jednej jazdia štyri linky. Na nových trasách zabezpečujú okrem iného spojenie železničnej stanice s Kučišdorfskou dolinou i so sídliskom Juh. MHD už bude takisto premávať aj počas víkendov a sviatkov. Do konca februára bude pezinská MHD bezplatná.

Mestská polícia (MsP) Pezinok páchateľa vypátrala. Vo veci prebieha šetrenie. Pre TASR to uviedol Igor Štrbík z referátu objasňovania priestupkov MsP Pezinok.

"Predmetnú vec rieši MsP ako priestupok proti majetku a súčasne priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," povedal Štrbík. Doplnil, že odcudzené evidenčné číslo mestskí policajti vypátrali a vrátili majiteľovi autodopravy.

"Ak sa počas objasňovania zistia závažnejšie skutočnosti, môže byť predmetná vec prekvalifikovaná ako podozrenie z trestného činu," povedal Štrbík.