Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V pezinskej psychiatrickej nemocnici nahlásili bombu

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Remiaš

Na mieste zasahovali aj pezinskí hasiči s dvoma kusmi techniky.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Policajti pri pyrotechnickej prehliadke v Psychiatrickej nemocnici Philippa Pinela v Pezinku žiadnu bombu nenašli. Potvrdila to bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Bombu v nemocnici niekto ohlásil v utorok (30.9.) večer, z objektu museli evakuovať takmer 200 pacientov a personál.

"Vyšetrovateľ PZ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy. Podozrivú osobu zo šírenia poplašnej správy policajti počas evakuácie a výkonu prehliadky vypátrali a obmedzili na osobnej slobode," informovala ďalej Považanová. Dodala, že ide o 44-ročného muža.

Martina z Hlohovca už obvinili zo šírenia poplašnej správy. "Podľa doterajšieho vyšetrovania mal včera v čase okolo 18.00 h zatelefonovať z vnútornej linky mužského oddelenia na služobnú linku v sesterskej miestnosti a oznámiť - Máte tam bombu," informovala Považanová. Doplnila, že mu za to hrozí väzenie na jeden až päť rokov a stíhaný je na slobode.

Podľa informácií z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Bratislave bola bomba nahlásená pred pol siedmou hodinou večer. Na mieste zasahovalo sedem pezinských hasičov s dvoma kusmi techniky.