Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Pezinku bude v sobotu súťaž vo varení fazuľovej polievky

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

V 30 až 50 litrových kotlíkoch budú podľa vlastného receptu variť tú naj fyzulnačku zo zelenej, suchej, bielej, farebnej, strakatej fazule, bôbu či cíceru s pridaním mäsových a iných ingrediencií.

Pezinok 30 augusta (TASR) – Vôňa fazuľovej polievky sa bude na Radničnom námestí v Pezinku šíriť v sobotu 3. septembra. Dôvodom je 13. ročník medzinárodnej súťaže Fyzulnačka 2016, ktorú organizuje mesto Pezinok.

"Prihlásených máme 13 družstiev, tentoraz sú zo Slovenska," uviedol dnes pre TASR Peter Vlasák z Mestského úradu v Pezinku.

Podľa neho sú to trojčlenné tímy, ktoré dokážu nielen navariť kvalitnú fazuľovú polievku, ale majú aj zmysel pre humor a recesiu. V 30 až 50 litrových kotlíkoch budú podľa vlastného receptu variť tú naj fyzulnačku zo zelenej, suchej, bielej, farebnej, strakatej fazule, bôbu či cíceru s pridaním mäsových a iných ingrediencií, ktoré môžu byť predvarené. Vraj na pravé poludnie už budú polievky k dispozícii nielen degustačnej porote, ktorá ich bude hodnotiť a udeľovať ceny, ale aj verejnosti.

"Akcia sa koná za každého počasia a k dobrej nálade prispeje v dvoch vstupoch ľudová hudba bratov Kunštárovcov," dodal Peter Vlasák.