Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na dopravu na Topfest dohliadne polícia, bude aj kyvadlová preprava

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Vzhľadom na zvýšenú kontrolu zo strany organizátora je vhodnejšie prísť na podujatie v dostatočnom časovom predstihu a predchádzať tak zbytočným kolíziám na cestách.

Piešťany 29. júna (TASR) – Na piešťanské letisko, kde sa bude v piatok 30. júna a v sobotu 1. júla konať hudobný festival Topfest, sa budú môcť jeho účastníci dostať kyvadlovou autobusovou dopravou a rovnako aj železnicou. Na bezpečnosť bude dohliadať polícia.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), ktorá je aj tento rok partnerom podujatia, zabezpečila počas oboch dní špeciálny festivalový vláčik. Bude premávať v hodinových intervaloch medzi letiskom a centrom Piešťan od 11. do 20. hodiny.

Autobusová kyvadlová doprava bude mať zastávky pri hlavnom vchode areálu, potom pri obchodnom centre Kocka a na autobusovej stanici (vedľa železničnej stanice). V smere na letisko začne premávať od 8.30 h, z letiska od 21.00 h, v nedeľu 2. júla od 8.00 h.

V súvislosti s Topfestom bude vykonávať polícia bezpečnostné opatrenia. "I keď organizátor zabezpečil kyvadlovú dopravu, môžu motoristi očakávať zvýšený nápor v doprave, pričom na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky budú dohliadať viaceré policajné hliadky. Žiadame preto vodičov, aby rešpektovali pokyny polície a jazdili opatrne. Zároveň odporúčame, aby prednostne využili zjazd z diaľnice D1 od Hornej Stredy na Piešťany, čím sa vyhnú premávke v meste," uviedla krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Vzhľadom na zvýšenú kontrolu zo strany organizátora je vhodnejšie podľa jej vyjadrenia prísť na podujatie v dostatočnom časovom predstihu a predchádzať tak zbytočným kolíziám na cestách.