Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Kotlebovci chcú povolebný míting v Piešťanoch, radnica to odmieta

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Vedenie mesta sa o tom nedozvedelo od pracovníkov, ale až sprostredkovane, a teraz avizuje, že bude hľadať spôsoby, aby sa v Piešťanoch takéto stretnutie neuskutočnilo.


Piešťany 25. februára (TASR) – Krajská organizácia Ľudovej strany Naše Slovensko ohlásila na 7. marca povolebný míting v Mestskom kultúrnom stredisku v Piešťanoch. Vedenie mesta sa o tom nedozvedelo od pracovníkov, ale až sprostredkovane, a teraz avizuje, že bude hľadať spôsoby, aby sa v Piešťanoch takéto stretnutie neuskutočnilo.

Hovorkyňa mesta Eva Bereczová poskytla vyhlásenie, v ktorom sa uvádza, že o tom boli informovaní v piatok 24. februára popoludní, a "teda až potom, čo mohlo vedenie mesta vyjadriť svoj nesúhlas s tým, aby sa na pôde mestského priestoru takáto akcia realizovala". Podľa radnice išlo o neadekvátne posúdenie vhodnosti umiestniť takéto stretnutie práve v Piešťanoch pracovníkmi kultúrneho strediska.

Piešťany si totiž každoročne niekoľkokrát uctia občanov, ktorí boli prenasledovaní, umučení či zavraždení nacistickým režimom. "Piešťany sú mestom, ktoré pravidelne spomína na obete holokaustu a druhej svetovej vojny, preto v mestských priestoroch extrémistov nestrpí," uviedla hovorkyňa.