Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

ŠOP:Po medveďovi, ktorý pri Višňovom napadol dvoch ľudí, stále pátrajú

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

ŠOP upozorňuje, že medveď je pravdepodobne postrelený a môže byť preto agresívny a pre náhodných okoloidúcich nebezpečný.

Višňové 2. mája (TASR) – Po medveďovi, ktorého mal pri pondelkovej (1. 5.) kolízii neďaleko obce Višňové v okrese Žilina postreliť jeden z dvoch napadnutých ľudí, naďalej pátrajú. Pre TASR to uviedla manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Kristína Bocková.

Doplnila, že členovia Zásahového tím pre medveďa hnedého ŠOP SR lokalitu monitorujú v spolupráci s miestnym poľovným združením. "Zásahový tím vykonal v pondelok poobede obhliadku lokality spolu s poľovníckym hospodárom aj dvoma členmi Poľovníckej spoločnosti Vrchy a poľovne upotrebiteľným psom. Na obhliadke sa zúčastnil aj jeden z poškodených," uviedla Bocková.

ŠOP upozorňuje, že medveď je pravdepodobne postrelený a môže byť preto agresívny a pre náhodných okoloidúcich nebezpečný. O incidente je informovaná polícia a aj starostka obce Višňové. Tá vyzvala ľudí, aby v lokalite zvýšili opatrnosť. "V záujme vlastného bezpečia zvážte návštevnosť Višňovskej doliny a širšieho okolia," vyzvala verejnosť na sociálnej sieti.

K prípadu došlo v pondelok ráno v remízke na hranici Predného a Zadného poľa, kde medveď pravdepodobne odpočíval. Lesník a poľovník tam dohľadávali postreleného diviaka. Medveď zaútočil najprv na lesníka. Neskôr útok zopakoval aj na poľovníka, ktorý na neho vystrelil. Oboch mužov ošetrili vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline a jeden z nich zostal hospitalizovaný na pozorovanie.