Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Regióny

VIDEO: Policajná naháňačka v okolí Žiliny

Ilustračné foto. Foto: KR PZ v Trnave

Auto viedol 44-ročný Slavomír zo Žiliny, ktorý sa na mieste podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Žilina 23. apríla (TASR) – Po štvrtkovej naháňačke na ceste medzi Žilinou a Považskou Bystricou skončil v rukách polície 44-ročný vodič. Na unikajúce vozidlo museli policajti použiť varovný výstrel aj mierenú strelu. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Policajná hliadka zastavovala motorové vozidlo zn. Ford na ceste II/507 v Považskom Chlmci, mestskej časti Žiliny. „Na znamenie na zastavenie vodič nereagoval, zvýšil rýchlosť a začal unikať v smere na Bytču. Tu odbočil na cestu na Považskú Bystricu," priblížila krajská policajná hovorkyňa. Ako dodala, muž počas jazdy niekoľkokrát ohrozil iných vodičov, ktorí boli nútení sa mu vyhnúť.

Keďže vodič nereagoval na viaceré výzvy polície dávané výstražným svetelným a zvukovým znamením, použili varovný výstrel zo služobnej zbrane do vzduchu. „Ani po ňom vozidlo nezastavil. Ďalšia strela bola mierená na prenasledované vozidlo, zasiahla motorovú časť," konkretizovala Kremeňová.

Celkom policajti použili jeden varovný výstrel a jednu mierenú strelu. Prenasledované vozidlo ani po výstrele nezastavilo a pokračovalo ďalej v jazde. Unikajúce auto sa podarilo zastaviť až v Považskej Bystrici. K zraneniam osôb podľa hovorkyne nedošlo.

Auto viedol 44-ročný Slavomír zo Žiliny, ktorý sa na mieste podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. „Poverený príslušník z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Považskej Bystrici začal stíhanie vo veci trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia," uviedla Kremeňová s tým, že ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom aktuálneho vyšetrovania.