Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Po odcudzení tovaru sa muž vyhrážal zamestnancovi potravín

ilustračné foto Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Z predajne odcudzil viacero tuniakových konzerv a dva sprchové gély v celkovej hodnote cca 50 eur.

Bratislava 2. marca (TASR) - Polícia zadržala 35-ročného Petra z okresu Senica, ktorý mal kradnúť v predajni potravín na Mierovej ulici v Bratislave. Taktiež sa mal vyhrážať zamestnancovi potravín.

"Menovaný včera (1.3.) krátko pred 14.00 h odcudzil z predajnej plochy v predajni potravín na Mierovej ulici viacero tuniakových konzerv a dva sprchové gély v celkovej hodnote cca 50 eur," TASR o informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Tovar si podľa jeho slov vložil do igelitovej tašky a prešiel cez pokladničnú zónu bez zaplatenia.

"V odchode mu chcel zabrániť zamestnanec potravín, ktorý ho vyzval na vydanie odcudzeného tovaru. Menovaný s vydaním tovaru však nesúhlasil, začal sa správať agresívne a došlo k fyzickému konfliktu, ktorý sa presunul do priestorov pred predajňou. Tam sa pripojili traja okoloidúci muži, ktorí chceli pomôcť zamestnancovi potravín a menovaného spacifikovať. Ten však vytiahol kuchynský nôž a začal sa im vyhrážať fyzickou likvidáciou," uviedol policajný hovorca. Muža sa však podarilo odzbrojiť a spacifikovať až do príchodu policajnej hliadky, ktorá ho zadržala. "Počas spacifikovania spôsobil menovaný s nožom zamestnancovi potravín, ako aj jednému z mužov, ľahké poranenia v oblasti končatín," dodal Szeiff.

Polícia neskôr zistila, že podobného skutku – priestupku proti majetku sa muž v predchádzajúcich 12 mesiacoch dopustil a bol zaň postihnutý uložením blokovej pokuty.

"Po vykonaní potrebných úkonov bolo voči 35-ročnému Petrovi vznesené obvinenie z prečinu krádeže v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania a bol umiestnený v cele policajného zaistenia," uviedol Szeiff. V prípade preukázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.