Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

FOTO: Po silnej búrke vyhlásili v Prešove mimoriadnu situáciu

Na snímke polámaný strom na ceste v Prešove v nedeľu 23. júla 2017. Foto: TASR/Kvetoslava Mudríková

Momentálne prebiehajú v meste záchranné práce.


Prešov 23. júla (TASR) - Po silnej búrke, ktorá sa prehnala Prešovom, vyhlásili v meste o 16.00 h mimoriadnu situáciu. Po 19.00 h bol vyhlásený aj 3. stupeň povodňovej aktivity.

Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová, z dôvodu silnej veternej smršte strhlo, resp. poškodilo na viacerých rodinných domoch a verejných budovách strechy. Najviac sa to týka ulice Vansovej, Východnej, Ľudmily Podjavorinskej a ďalších.
Na snímke polámané konáre pred konkatedrálou sv. Mikuláša v Prešove v nedeľu 23. júla 2017.
Foto: TASR/Kvetoslava Mudríková

Momentálne prebiehajú v meste záchranné práce. Ide napr. o provizórne zakrytie striech, odstraňovanie spadnutých stromov a ulomených konárov. "V dôsledku narušenia viacerých stromov prosíme obyvateľov, aby sa nezdržiavali v blízkosti Južného parku v centre mesta. Spadli tam tri stromy a v týchto chvíľach boli spílené dva stromy pri konkatedrále," vysvetlila hovorkyňa.
Na snímke zatopený podchod pod železničnou traťou na Pavlovičovom námestí v Prešove v nedeľu 23. júla 2017.
Foto: TASR/Kvetoslava Mudríková

Pred búrkami na celom území Slovenska počas celého dňa varoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Okrem Šariša ich zaznamenali aj na Spiši a Zemplíne.

Hasiči zasahovali aj v Michalovciach

Po búrke v Michalovciach zasahujú na viacerých miestach hasiči.

Ako TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach, väčšinou ide o spadnuté konáre a natrhnuté plechy na strechách. Od približne 17.00 h zaznamenali zatiaľ 16 zásahov. Michalovským hasičom prišli na pomoc aj príslušníci HaZZ z Košíc s jedným vozidlom.

Silné búrky dnes vyčíňali aj na Spiši a Šariši. V meste Prešov vyhlásili o 16.00 h dokonca mimoriadnu situáciu. Z dôvodu silnej veternej smršte tam strhlo, resp. poškodilo na viacerých rodinných domoch a verejných budovách strechy.