Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Po zime budú čistiť bývalú botanickú záhradu SNM v Martine

Na snímke dobrovoľníci počas podujatia Hybaj hrabať v muzeálnej záhrade Slovenského národného múzea v Martine dňa 27. apríla 2024. Foto: TASR - Erika Ďurčová

V muzeálnej záhrade vykonávajú bežnú údržbu pracovníci Slovenského národného múzea počas celého roka, najviac práce je však práve po zime.

Martin 27. apríla (TASR) - Už deviatykrát budú v sobotu pracovníci Slovenského národného múzea (SNM) v Martine spolu s Občianskym združením (OZ) upratovať po zime bývalú botanickú záhradu za Etnografickým múzeom v rámci podujatia Hybaj hrabať. Informovalo o tom SNM na svojej webovej stránke.

"V muzeálnej záhrade budeme v sobotu od 11.00 do 16.00 h pripravovať záhradu na sezónu. Pridať sa k nám môže aj verejnosť a pomôcť hrabať lístie či čistiť chodníky. Nebude chýbať hudba, jedlo a deti si môžu užiť zábavu s animátormi v detskej zóne," informuje múzeum.
Na snímke dobrovoľníci počas podujatia Hybaj hrabať v muzeálnej záhrade Slovenského národného múzea v Martine dňa 27. apríla 2024.
Foto: TASR - Erika Ďurčová

V muzeálnej záhrade vykonávajú bežnú údržbu pracovníci Slovenského národného múzea počas celého roka, najviac práce je však práve po zime.

"Spoločnými silami skrášlime nie úplne zabudnutý kus zeme v blízkosti centra Martina," doplnilo múzeum s tým, že partnerom je okrem OZ Premena v Turci aj mesto Martin.